Umudunu Yitirme

umudunu-yitirme

Her gün yeni bir umuttur. Bir eylemin bitişi diğerinin başlangıcıdır. Hayatımızda pek çok şey bitti dediğimizde yeniden can bulmuş daha güzel, sağlam devam etmiştir. İnancımız gereği Allah’tan umudu kesmemek hayata sımsıkı sarılmak ve mücadeleci olmak bizim şiarımızdır.

Bizleri yarınlarda ne gibi güzelliklerin beklediğini olumlu gelişmelerin olacağını bilmemiz mümkün değildir. Hastalıktan sağlığa hüzünden huzura zarardan kara çıkmak fıtratın simetrisinde vardır. Allah her zorluğun arkasından iki ferahlık vereceğini yüce kitabında vadediyor.

Umutsuzluk insanı hep çıkmazlara sürükler. Umutlu olmak başarılı pozitif ve üretken kılar. Yeni hayaller kurmanın projeler üretmenin sağlığa kavuşmanın adı hep umuttur.

Tüm bilge kişiler çarelerin tükendiği yerde umut ışığını yak yolunu bulursun düşüncesindedirler. Bizi farklı kılan ve sıradanlıktan kurtaran hep umudumuzu yüksek tutmamızdandır. En başta dışımızdaki insanlardan önce kendimizden umudumuzu kesmemeliyiz.

Olumsuzluk, karamsarlıkta en başta kendimizle ilgili  ” benden bir şey olmaz ben yapamam başaramam ” düşüncesidir. Hayata pozitif bakmanın en temel projesi umutlu olmak, umudu yüksek tutmaktır. Kaderin ve şansın döndüğü an hep silkelenip umutların yeşerdiği andır. Başarılar bitti dendiği anda olmaz dendiği noktada yeniden başlar.

Bu gün bir milat olsun, hayata umutla yeniden sımsıkı sarılalım. Umutlarımız bizim ışığımız önderimiz lokomotifimiz olsun. Başarmanın, dirayetin, kararlılığın temel adresi umut olsun. Dünlerde savaşlar, buluşlar, kahramanlıklar hep umutla lehe dönmüştür.

Hayatımızdan umutsuzluğu çıkarıp atalım. Hep beraber umudun keyfine varalım.

Sağlıcakla kalınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir