GÖZE GÖZ – DİŞE DİŞ: Almanya İsrail’e Olan Savaş Tazminatını Filistin’e “TEMLİK” Ödesin

Almanya, Holokost’tan kurtulanlara 2024’e kadar 1,4 milyar dolar tazminat ödeyecek!

Almanya’nın gelecek yıl dünya çapında Holokost’tan kurtulanlara ödenecek tazminatı 1,4 milyar dolara yükselttiği duyuruldu.

   Nazi döneminin Yahudi kurbanları adına talepleri ele alan kurum tarafından yapılan açıklamada, Alman Maliye Bakanlığı ile müzakereler sonucu zayıf ve savunmasız Holokost mağdurlarına evde bakım ve destek hizmetlerinin sağlanması için 888,9 milyon ABD doları ödenmesi kararlaştırıldı.
***Buna ek olarak Almanyaya Karşı Yahudi Mülkiyet Talepleri Konferansı’na göre dünya çapında 128 bin Holokost mağduru için Hurtship Fonuna yapılacak sembolik ödemelerde 175 milyon dolarlık artış sağlandı.
Çeşitli plan ve programlarla toplam 1,4 milyar dolar ödeme yapılacak.

Almanya, Holokost'tan kurtulanlara 2024'e kadar 1,4 milyar dolar tazminat ödeyecek

Konferans Başkan Yardımcısı Greg Schneider, Holokost’tan kurtulan son nesil yaşlandıkça ve ihtiyaçları arttıkça bu müzakerelerin daha da önem kazandığını söyledi.
Schneider, “Hayatta kalanlara doğrudan ödeme yapılmasını ve sosyal yardım hizmetlerinin genişletilmesini güvence altına almak, her Holokost mağdurunun ihtiyaç duyduğu sürece bakım almasını ve her bir ihtiyacının karşılanmasını sağlamak açısından kritik önem taşıyor.” dedi.
Hurtship Fonu ek ödemesi, başlangıçta COVID-19 salgını nedeniyle tek seferlik bir ödeme olarak oluşturulmuş ve sonunda Holokost’tan kurtulanlara üç ek ödeme yapılmasına karar verilmişti.
***Bu yıl Almanya, Aralık 2023’te sona erecek tasarruf ödemelerini 2027 yılına kadar uzatmayı da kabul etti.
Her ek yıl için kişi başına yapılacak ödeme 2024’te yaklaşık 1370 dolar, 2025’te 1425 dolar, 2026’da 1480 dolar ve 2027’de 1534 dolar olarak belirlendi.

8 maddede Almanya soykırımla nasıl yüzleşti?
Tazminat Konferansı, bu ödemeleri alanların genellikle emeklilik programlarına uygun bulunmayan Rus Yahudileri olduğunu ve bu kişilerin çocukken ölüm kamplarından kaçarak kurtulduklarını duyurdu.

Biz de diyoruz ki; Yahudiler “mağdur edebiyatı” yaparak bir savaş tazminatı alıyor. Güya sözüm ona yaşadıkları “soykırım” için hak iddea edenler bir bedel ödetiyorsa. Bir zamanlar yaşadıklarını yaşatan Siyonistler cellatlıklarının bedelini, mağdurluklarının alacağı ile “temlik” ödemelidir. Zira aynı mevzuda hem haklı hem haksız olmamak imkânsızlığı vardır.

Almanya'nın İsrail'e borcu ödendikçe azalmıyor

Rekor soykırım tazminatı
ABD’de bir mahkeme, İkinci Dünya Savaşı’nda düzenlenen Yahudi Soykırımı kurbanı iki kişinin ailesinin 14 ferdine yaklaşık 22 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.
Maria Altmann

Tazminata hak kazananlardan biri de 89 yaşındaki Maria Altmann

Bu İsviçre bankalarına karşı açılan davalarda verilen en yüklü tazminat.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi müşterilerine ait olan yüz milyonlarca doları Nazilere vermekle suçlanan İsviçre bankaları, şimdiye kadar 250 milyon dolar tazminat ödedi.

21 milyon 900 bin dolar tazminata hak kazanan ailelerin iki ferdi, Ferdinand Bloch-Bauer ve Otto Pick, İkinci Dünya Savaşı öncesinde Avusturya şeker rafinesinin en büyük hissedarlarıydı ve 1938 yılında hisselerini korumak için bir İsviçre bankasına yatırmışlardı.

Ancak Nazilerin baskısı altında, banka bu hisseleri Alman bir yatırımcıya transfer etmişti.

Davaya bakan Amerikalı yargıç Edward Korman, bireysel şikayetlerin dinlenmesi için bir ‘soykırım iddiaları çözümü kürsüsü’ kurdu.

Yargıç Korman, bu kürsünün tavsiyesi doğrultusunda da, yaklaşık 22 milyon dolarlık tazminatın ödenmesine karar verdi.

Kürsü, bu miktarda bir tazminatn benzerinin olmadığını ve bu davanın İsviçre bankalarının Yahudi müşterilerine ihanetinin çarpıcı bir örneği olduğunu söyledi.

İsviçre bankaları, kendilerini malvarlıklarını çalmak, bunları Nazilere transfer etmek ve yaptıklarını örtbas etmek için kayıtlarla oynamakla suçlayan soykırım kurbanlarıyla 1998 yılında anlaşmış ve 1 milyar 250 milyon dolarlık bir fon oluşturmuştu.

1998 yılından bu yana, bu fondan yaklaşık 254 milyon dolar taminat olarak denmiş durumda.

Davalarda verilen tazminatların ortalama tutarı ise 130 bin dolar.

Bu fonun haricinde, İsviçre bankaları 1997’den 2002 yılına dek 180 milyon dolar tutarında bir diğer programı daha yürütmüşü ve bu fondan tüm dünyadaki ihtiyacı olan soykırım kurbanlarına maddi yardımda bulunulmuştu.

İsviçre, bu ödemelerin bir dayanışma için yapıldığını, tazminat anlamına gelmediğini söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir