Subliminal Mesaj – Siber Saldırı

Aziz dostlar artık günümüzde fiziki düşmanlar ve cephe (sıcak ) savaşlar geride kalmış hatta demode olmuştur. Düşmanlarımız çok sinsi ve acımasız şeytanca metodlar kullanmaktadır.Bu yazımda bunların en belli başlısı ve en tehlikeli iki unsuruna yer vereceğim. Amacım  her hususu (doğru ) okumayı ve buna parelel doğru kararlar vermeyi sağlayacak ortamı zihninizde bir nebze olsun oluşturmaktır.

SUBLİMİNAL mesaj bir objenin figürün veya  sahnenin  içine gömülü olan işaretlere denir.Normal insan algısının ilk bakışta algılayamayacağı fakat beynin algıladığı bilinçaltı mesajlara denir.Bir müzik , resim film ya da fotoğraflarda subliminal mesaj görmek mümkündür.Kişinin çok dikkatli bakmadığı  yoğunlaşmadığı , dikkatle dinlemediği anda subliminal mesajlar farkedilmez. Ancak beyin subliminal mesajları kaydederek  bilinçaltına  yerleşerek davranışı etkiler.

Subliminal Mesajın  Kullanıldığı Yerler

Reklamcılık propaganda alanında subliminal mesajlar oldukça yoğun kullanılmaktadır.Özellikle son zamanlarda oyunlardada subliminal mesajlar görülmektedir.Subliminal mesajların en çok kullanılan alanı ise reklamlar olarak dikkat çekmektedir.Markaları kişinin ilk baktığı zaman anlayamayacağı yerlere yerleştirerek bilinçaltı reklam yapılmaktadır. Çizgi filmlerde de çok sık uygulanan subliminal mesaj yöntemi çocukları cinsellik yolu ile tehdit etmektedir.

Subliminal mesaj kullanılan her yerde fark edilmesi zor ve  ilk bakışta anlaşılamaz. Uzman kişilerin de subliminal mesajları anlaması çok zordur. Yapılan incelemelerde birçok projede subliminal mesajlar bulunur. Bilinçaltını farkedilmeden  etkileyen bu mesajlara dikkat edilmeli internetten film çizgi film veya reklamları araştırmalı subliminal mesaj bulunduğu takdirde bir kez daha aynı şeyi tekrarlamamak gerek.
Bu mesajların tamamı toplumu ve gençliği ifsata uğratmaktır.

SİBER SALDIRI

Çağımızda  teknoloj kusursuz bir hızla yükselmekte ve bunun bir sonucu olarak da bazı sorunlar artmaktadır. Bu olaylardan bir tanesi de siber saldırı yani başka bir tabirle sanal saldırılardır. Siber terimi sibernetik kökünden  gelmektedir. İlk olarak 1958 yılında, canlılar  veya makineler arasındaki iletişim bilgilerini inceleyen Sibernetik biliminin kurucusu sayılan Louis  Couffignal tarafından kullanılmıştır. Siber saldırı; bilgisayar ve İnternet alanında profesyonel  kişiler tarafından devlet, polis, jandarma, banka veya şahısların güvenlik  sistemlerine, hesaplarına zarar vermek amacıyla gerçekleştirilen bir çeşit elektronik terör  biçimidir. Siber saldırı sonucunda ele geçirilen hesaplardaki bilgiler deşifre edilebilir, önemli bilgiler ( kredi kartı bilgiler, hesap bilgileri, ülke güvenliği için gerekli bilgiler  hesap kodları ) kötü amaçlı şahıslarca ele geçirilebilmektedir.

SİBER SALDIRI YAPILIŞ TEKNİKLERİ

Siber saldırı çok farklı  yöntemlerle yapılabilir. Solucanlar, trojenler, virüs indirmesine zemin tanıyan fake mailler ve çeşitli yöntemlerle her gün on  binlerce siber saldırı yapılmaktadır. Siber saldırıların sonuçları tahmin ettiğimizden de çok daha büyük olabilir.

TEKNİK  1

Şahısların  şifreleri ele geçirilir, web sitelerine yönelik saldırılar düzenlenir, virüs taşıyan mesajlar ve spam mesajlar yollanarak elektronik saldırı uygulanır.

TEKNİK 2

Şahsı  aşağılamak, küçük düşürmek, onu zor durumda bırakmak  şantaj için psikolojik bir saldırı uygulanır.

Örneğin bir metropolün havaalanının uçak iniş sistemlerini denetleyen bilgisayar sistemi çökertilir uçuşlar engellenir  ya da şehrin ulaşım hatlarına yapılan bir saldırı sonucu tüm trafik felç olabilir, toplu ulaşım araçları taşınmaz hale gelebilir. Bu sebeplerden dolayı artık günümüzde şirketler veya devlet siber güvenliğe oldukça fazla önemsemekte ve bunun için uzmanlar yetiştirerek güvenliği sağlamaya çalışmaktadırlar. Çağımızda  siber güvenliğe milyonlarca dolar yatırım yapılmaktadır.

Huzurlu ve saldırısız günler dilerim .

Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir