Sahip Olduklarımızın Kıymetini Bilmeliyiz

ekmek2

Dünyaya gelişimizi bir düşünelim. Korunmaya muhtaç, çıplak masum, günahsız ve tertemiz. Bizle beraber yüzler gülüyor, büyüklerimiz önce sağlıklı olduğumuz, sonra aileye katıldığımız için çok mutlular. Hayat o andan itibaren tıklamaya başlıyor. Kendimiz hatırlamasakta büyümemizi, etrafımızdakilerin kontrolünde yavaş yavaş yol alıyoruz. Amacım büyüme evremiz anlatmak değil dünyaya nasıl ve ne şartlarda geldiğimizi biraz olsun düşündürmek. İlk  sahip olduğumuz servetimiz sağlığımız, dünyada maddi manada karşılığı ve ölçü birimi olmayan varlığımız.

Hayatımızda her zaman sağlıklı düşünüp, mukayese etmek için bu serüvenimizi hiç unutmamamız hep akılda tutmamız gereklidir. Öldükten sonra bize fayda vermeyecek olan (yanımızda götüremeyeceğimiz mal, para) varlıkları kendimize birinci mesele ve dert etmemiz pek akılla bağdaşmaz.

Mutlu ve huzurlu olmamız için etrafımıza, kendimize bakıp şükrederek muhasebe yapmamız yetecektir. Olumlu düşünmek bizi her daim moralli tutacağı gibi verimimizi de arttıracaktır.

Takıntı yaptığımız sebeplere baktığımızda bir çözüm ve çıkış yolu olduğunu bulmamız çok kolaydır. Örneğin maddiyat aklımıza geldiğinde teknolojinin dahi uğramadığı, paranın kullanılmadığı Afrika yerlilerini bir düşünelim. Parasız olmaları onların mutluluğuna mani bir durum değildir. Hakeza açlık sınırında olduklarından bizim gibi türlü envai çeşit gıdaları da görmüyor, üç beş çeşit yemek türü de yemiyorlar.

Mutsuz olacak ve dert edinecek çok neden bulabiliriz kendimize.İnancımızda da bu öğreti şöyle diyor bize; maddi açıdan kendinizde daha fakirlere, fikir, bilim ve kemalat açısından sizden yukarıdakilere bakmamız yeterlidir.

İnsanın iç huzuru ve mutluluğu için sahip olduğu en büyük nimetler, sağlığı ailesi, devam ettiği eğitimi, işi kısacası insanı insan eden erdemli hareketler bütünüdür.Para kazanılan kaybedilen  bir araç olup amaç olmamalıdır. Servet yine geçici bir durumdur. Makam ve şöhret bizim etiketimiz olup kişiliğimiz değildir. Onlara anlam kazandıran şahsiyetimizdir.

Huzurunuzun, akıl ve beden sağlığınızın en mükemmel olması dileğimle. Sevildiğinizi biliniz bildiriniz.

Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir