Ölümden Başka Her Şeyin Telafisi Mümkün (mü)dür?

Evrende geri getirilemeyen yerine yenisi konulamayan tek şey zamandır. Çünkü zaman akıp giden su gibidir.

Bir düşünürün dediği gibi “Akar suda iki kez yıkanamazsın”. Akıp giden zaman içinde telafisi imkansız işler yapmamak gerekir. Kalıcı eserler ve hatırı sayılır işler yapmamız lazım. Gönüller fethedip iyi bir mazi ve hayırla yad edilmeliyiz. Hal böyleyken vah vah tüh tüh’le zaman öldürmek geçmişteki olumsuzluklara acınmak dirayetli pozitif insanın yapacağı şeyler değildir.

Günümüz insanı en kıymetli zamanı boşa harcamakta pek mahir maaşallah. Her şeyi ödünç verebilirsiniz zaman istisna. Her vakit hayattaysanız bir çıkış yolunuz bir olumlu geleceğiniz var demektir. Hesabı kapanmış faydası olmayacak tek varlıklar ölülerdir. Kendini yenileyemeyen ve geliştiremeyenler ölülerle delilerdir. Lütfen öz güvenimizi sürekli zirvede tutup çok şeyler başarabileceğimizi unutmayalım.

İnsanın varolduğu her yerde imkan ve şartlar oluşmuş demektir. Sadece bizim minik bir öne doğru hareketimize bakar. Biz yürürsek  toplum yürür, biz yapıcı olursak toplum olumlu gelişmelere gebe olur. Ferd ferd müsbet olup, hep yapıcı onarıcı olalım ki sosyal normlarımızla rollerimiz çakışmasın. Ben yapabilirim sen yapabilirsin biz yapabiliriz; ben yaptım sen yaptın biz yaptık diyebilmeliyiz. Kaybettiklerimizle meşkul olup (güya) zaman kaybedersek kazanacaklarımıza öykünemeyiz.

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler (İbrahim HAKKI)

Eldeyken kıymeti bilinmeyen şeyler Boş vakit, gençlik ve sağlıktır.

Sağlıklı vaktini iyi değerlendiren ve fikirce genç kalan insanlar olmanız dileğimle.

Sevgiyle kalınız.

Yavuz Selim Pınarbaşı
Saat :13:55
İstanbul

2 thoughts on “Ölümden Başka Her Şeyin Telafisi Mümkün (mü)dür?

  1. Eğer zaman geçmesine rağmen değişimi elde edemiyorsanız, yaşamıyorsunuz demektir. Günümüz insanları kendilerini yenilemekten ziyade, boş boş zaman geçirip, hayatlarını heba etmektedirler. Yavuz Selim Bey, yazınızda gerçekten çok önemli konulara değinmişsiniz. Diğer ilim dolu paylaşımlarınızı bekler, saygılarımı sunarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir