Köprüler Yaptırdım Gelip Geçmeye

Yavuz Sultan Selim köprüsü ve kazandırdıkları.

Bir ülke düşünün ulaşımı çözmüş ve iki kıtayı dört koldan bağlamış. Yapılan eserlerde öyle sıradan değil her biri birer afrika ülkesi bütçesi kadar. Bir zamanlar hayal olan yatırımlar şimdilerde işten bile sayılmıyor. Çok şükür yapılan her icraat düşmanlar tarafından kıskanarak takip ediliyor.

Bizim bahsimiz Üçüncü Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim) bağlantı yolları havaalanı ulaşımı çevre yolu ve Karadeniz Sahil Yolu uzantısı stratejik olarak mühim bir noktada. Açılış tarihi pek manidar 26 Ağustos (Malazgirt Meydan Muharebesi ) Sultan Alparslan’a ithafen. Gurur verici bir durum. Bizler avrupallıların yıllarca yaptıklarını seyrettik. Onların her yaptıkları eserlere önemli tarih başlangıçlarının miladını vermelerini. Yeni yapmaya başladığımız bu girişimlerle ecdadımızın zafer tarihlerine hem bir saygı hem ölümsüzleştirme manasında çok güzel faaliyetler. Allah cc vesile olanlardan her daim razı olsun.

Bu yeni köprümüzün dünyadaki emsalleri ile yarışan hatta geçen özellikleri pek çok. Genişliği yüksekliği uzunluğu ve üzerinden demiryolu geçmesi. Şimdi sade bir vatandaş olarak soruyorum bir zamanlar ülkede viyadük bile görmezken şimdi dünya çapında eserleri görmek bize gurur  vermez mi?

26 Ağusto Cuma  2016 Malazgirt Zaferimizle beraber köprümüzün açılışı hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlerden Rabbim ebeden razı olsun. Bu tarihi güne şahit olmak İnşaallah bize de nasip olur.
Sırada Boğaz Tüneli ve Kanal İstanbul

3.boğazkoprusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir