Karakteriniz Sizi Ele Verir

karakteriniz

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz görünür rütbe-i aklı eserinde. Yaptığımız işler bizim maharetimizi ortaya koyar. Her zaman konuşmadan ziyade icraata bakılır. Bir çalışan işlerin yanlış gittiğinden bahsediyorsa o her zaman problemin bir parçasıdır. Burada karakter devreye girer. Kişinin çözüm mü yoksa problem odaklı olduğu, problemlerin üzerine mi gittiği yoksa kaçtığı mı onun nasıl bir kişilikte olduğunun ölçüsüdür.

İltifat marifete tabidir. Müşterisiz meta zayidir. Başarılar her dönemde taktir toplar. Yapılan işler harcanan efor halk nezdinde kabul görmüyorsa boşa gider. Yapacağımız her işte amacımız, toplum yararına ne gibi faydası var ona bakmalıyız. Kendimizi tatmin için zaman harcamak kendimize yapacağımız en büyük kötülüktür.

Her iş sektöründe minimum harcamayla maksimum fayda amaçlanır. Bunun adı iktisat veya diğer bir ifadeyle ekonomidir. Devlet idaresinden ev idaresine aynı esaslar geçerlidir. Gelir gider dengesi, hatta gelirin giderin yüzde en az yirmisini geçmesi hedeftir. Bunların tamamı ticaret hayatında bireysel ve toplumsal ilişkilerde karakter olarak, insanın yapacağı ticaret ve atacağı adımların niteliğini belirler. Oturmuş bir karakter anlaşma sözleşme, bağlantıları belirli bir prensip üzerinde tamamlar.

Günümüzde insanların verimliliğinin artırılması için karakter analizi yapan şirketler belirmiştir. Bunlar ortalamanın yükseltilmesi için anketler sempozyumlar ve bire bir çalışmalar yapmaktadır. Bunun bir diğer ismi kişilik analizi de diyebiliriz.

Karakter sabitesinin üst seviyelere çıkarılmasında en büyük faktörler, çocukluktan alıp yetiştirerek başarılı örneklerle kişileri donanımlandırmaktır.

Kendi kendimize bunu başarmak için bu konuda yazılmış bir çok kitabı okuyabiliriz. Bilinmesi gereken yaşımız ne olursa olsun her dönemde karakterimizi düzenleyebiliriz. Sanıldığının aksine öğrenmenin ve düzelmenin yaşı yoktur.

Toplum bilincine erişmiş, sosyalleşmiş insanlar olmamız dileğiyle. Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir