Her Sakallı Dede midir?

Yaşam denen bu trendde yanılgılarımız, hislerimiz bizi karar aşamasında evirir çevirir. Canlılara bakışımız ilk andaki intibağımız sonuca yüzde elli yaklaşımdır. Ancak ne gördüklerimiz göründüğü gibi, ne de yargıladıklarımız düşündüğümüz gibidir.

Her zaman şapkadan tavşan çıkmayabiliyor. Muhataplarımız bize ne yönden ve ne amaçla yaklaşıyor bunları zamanla ve tecrübeyle öğreniyoruz. Pahalı oluyor genelde ancak bizim olgunlaşmamıza da vesile aslında.

Kıskançlıklar, çekememezlikler bizlerin başarılarında ve sıkıntılarında yanımızda veya safımızda zannettiklerimizin tutumlarıyla beliriveriyor. Aslında onlara (karşıt olanlara) kızmamamız gerekli. Bu gibi eylemler sadece yanımızda bulunanların kıymetini artırır.

Kısacası sözü çok uzatmadan bizim başarılarımızı destekleyen gerçek dostlarımızı bırakmamamız diğer maskeli-balo figüranlarından üstün tutup kıymetlerini bilmemiz için önemli bir husus. Sakın bir yerlere gelmeyin başarmayın, düşmanı arttırmanın ne gereği var.

Şaka her yönde olumlu-olumsuz seveniniz, sevmeyeniniz olacaktır. Doğru bildiğin yolda kararlı, azimli dik yürü. Varsın çekemesinler, kötü desinler. Ne önemi var, iyi şeyler yaptıktan sonra.

Sakallı gördüklerinizin dede çıkması dileğimle. Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir