Bir Fuarın Ardından İzlenim ve Değerlendirmelerim

Bu yıl 5.’si yapılan Geleneksel Malatya Kitap Fuarı’ında Siyer Yayınları Standı’nda YDY (Yayın Düyamız Yayınları) Yayınları’ndan çıkan ve yazarı olduğum Vav Gibi Sevilmek  Kitabımızın imzasına katıldıım. Mesele burada fuar imza kitap vs değil. Aktaracağım husus fuarın baştan sona organizasyonu.

Katılımcılar, yazarlar, okuyucular ve tanıtım  bazında eksiksiz yapılan mükemmel hizmet. Bu faaliyeti sadece bir yazar, yayıncı gözünden değil yurt içi,yurt dışı (25 yıldır) hemen hemen tüm kitap fuarlarına katılmış kısmen veya bütününü organize etmiş bir yapımcı kimliğimle değerlendiriyorum. Her  fuarda birbirine benzer tipik ve kronik aksaklıklar, sıkıntılar yaşanır. Organizasyon, tanıtım, transfer, konaklama, panel, konferans, yemek bir sürü olumsuzluk yaşanabilir. Birisi olmazsa birisi muhakkak çıkar.

Beni sevindirip hayret, içerisinde bırakansa bütün bunlardan hiçbirinin olmaması. Bunları yazarken ön yargı içinde olmaksızın nesnel ve objektif yaklaştım. Benim kültür işlerine bakışım hep itidalli ve hakkaniyet içerisindedir. Bu güzel işi hangi kurum, kişi veya bir siyasi görüş yapmış ona bakmam. Hatta belediyenin hangi siyasi anlayışa mensup olduğunu sormadım, merakta etmedim. Evet bir yazar olarak ulaşımım, konaklamam, yemeğim, tanıtımım eksiksizdi. Bir yayıncı olarak verilen stant yeri güzel, fuar alanı rahat, geniş ve görünümü süper. Okuyucular açısından toplu taşıma araçlarının sefer sayıları, aralıkları, başlangıç, bitiş saatleri rahattı.

Kolay değil 200’ün üzeride yayın evi, iki katı yazar ve on binlerce okuyucuyla tek tek ilgilenen personel (tamamı MEB mensubu kibar, nezaketli öğretmenler) belediye personeli, özverili polis, güvenlik mensupları. Sonuç olarak bütün katılanların yüzünden memnuniyet ve huzuru okudum. Fuarın tüm hizmetleri yerleri ulaşımı yemek-içmek hepsi ücretsizdi. Kısacası daha iyisi olabilir mi bilemem. Darısı diğer fuarlara. Bu hizmet büyük şehir belediyesi, valilik ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından mükemmel uyum içerisinde yapıldı. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Malatya Büyük Şehir Belediyesi, Malatya Valiliği ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Bence bu organizasyon her yerde örnek olarak gösterilmeli. Katılmayanlar çok şey kaçırdı.

Mutlu sağlıklı, bol kitaplı günler dilerim. Saygılarımla.

malatya kitap fuarı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir