Aydın Ilgaz (Koca Yürekli Babacan) Ağabey

Aydın Ilgaz kimdir? Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz hakkında bilgiler

Ölüm, yaşamın içerisinde değiştirilemez bir olgudur.

Bireyin hayati fonksiyonlarını yerine getirememesi ve yaşamının sona ermesi olarak ölüm, ilk insandan günümüze kadar, her canlı tarafından yaşanan bir gerçekliktir.

Ölüm, hayatı sona eren insan için bu dünyayı terk etme ve bir sona erme durumu olarak kabul edilse de geride bıraktıkları için yeni bir başlangıç anlamı taşımaktadır.

Bu nedenle, her toplum ve kültürde, yaşamın olduğu kadar ölüm nedeni ile ortaya çıkan bir takım yaşam deneyimleri bulunmaktadır. Cenaze ve taziye olarak adlandırdığımız bu süreçte, her toplumda ve kültürde ortaya çıkan birtakım geleneklerin ve kültürel özelliklerin olduğu görülmektedir.

Bu bağlamda taziye kültürü, ölenin ardından kalanların acısını paylaşmak, bir an önce sosyal yaşama kaldıkları yerden devam etmek, cenaze sahiplerinin zor zamanlarında yanında olarak yaşadıkları sorunların üstesinden gelmek adına yardımcı olmak ve ölen kişiyi yad etmek gibi birtakım anlamlar içermektedir.Aydın Ilgaz kimdir? Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz hakkında bilgiler - 1

Aydın Ilgaz Ağabey’imle hukukum doksanlı yılların başında( o vakitler sayın Rıfat Ilgaz hali hayatta idi) başlamıştır. Kendisi; namütenahi, nevi şahsına münhasır, hâzâ  velûd bir İstanbul Beyefendisi( kezâ eşi de öyle) idi. Burada kendisiyle pek çok hatıram var ama bugün sadece O’nu tanımanız adına birkaç kelam edeceğim.

Aydın Ilgaz, Türk edebiyatının önemli yazarlarından Rıfat Ilgaz’ın oğludur.

2 Mart 1940 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babası ile beraber kurmuş olduğu Çınar Yayınevi’ni devam ettirdi. 2004 yılında Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı ve Sınıf kitaplarıyla ilgili anılarını ‘Sınıfın Efsanesi’ başlıklı kitabında topladı. Aydın Abi  Rıfat Ilgaz etkinlikleriyle edebiyatın simge isimlerinden,  Rıfat Ilgaz’ı tanıtmaktaydı.

27 yıldır aralıksız Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali’nin onur konuğu ve ve komite üyesi olarak çok çalışmalarda bulunmuştur.

Türkiye yayıncılığı adına çok efor sarf etmiş, yazarları ve yayıncıları eğitmek adına bizzat örnek olmuştur. Bab-ı Âliye bir tuğla da o koymuştur.

Ayrıca kendisi ve eşi uzun yıllar(bu kurumlarda çalıştıkları sürece) THY ve Kıbrıs THY menfaatine gayretli çalışmalarda bulunmuş ve ülkemiz menfaatlerini korumuştur.

Allah Rahmet Eylesin Aydın Abi. Büyük insan.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir