Tek Dişi Kalmış Canavar Avrupa

abtr

Hasta adam Osmanlı İmparatorluğu bir türlü ölemedi, en azından bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Avrupa’nın hep gündeminde. Avrupalılar  Orta doğuda her zaman kendilerine bağlı kolayca yönetecekleri bir müstemleke memleket istemişlerdir. Ülkemiz için düşünceleri ne tam bağımsız, bölgesinde söz sahibi bir lider devlet ne de haritadan silinmiş bir cumhuriyettir. Canı çıktı çıkacak bir Türkiye onların işine gelmiş bu uğurda terör, anarşi, din istismarı, ekonomi kısacası bizi geri bırakacak ne varsa seferber etmekten çekinmemişlerdir.

Konumuz Avrupalıların Türkiye üzerinde oynadıkları oyunların bir bölümüne kısa ve hızlıca değinmektir. Son zamanlarda sahneye koydukları (demokratik, insan hakları savunucusu, eşitlikçi geçinen) engelleme, kısıtlama yönlendirme faaliyetleri hakkındadır. Ülkemizde demokratik bir açılım olarak 16 nisanda bir referandum yapılacaktır malumunuz olduğu üzere. Siyasiler partilerinin düşüncesinin bir sonucu olarak ülke içinde ve dışındaki yurttaşlarına politikalarını anlatmak, aktarmak gereği duyarlar. Bunun yurt içi veya dışı olması önemli değildir. Eğer siz sözde Avrupa ve demokrasinin beşiği olarak buna kirli bir takım ayak oyunlarıyla mani olmaya çalışırsanız, demokrasi sınavında duvara bodoslama toslarsınız.

Burada demokratik zeminde her fikir ve görüşe eşit mesafede birisi olarak yapılan bu çirkefliğe hayretle bakmaktayım. Partilerin fikir, düşünce ve eylemleri ne olursa olsun (şiddet içermedikçe) siz onların demokratik hakkı olan seçme ve seçilme eylemini, duyurusunu, propagandasını  lağvedemez susturamazsınız.

Bu yaptığınız çirkefliğe birde kılıf uydurup devlet politikamız derseniz dünya buna gerisiyle güler. Siz referandum için iki seçenekten birisine kucak açıp diğerine dur diyeceksiniz ve eşitlikçi adaletli bir Avrupa olarak gözükeceksiniz. Hadi oradan.

Bunlara en güzel cevabı yine bir vatan evladı, deneyimli siyasetçi ve bizden birisi verdi. Deniz (Baykal) Bey. Memleketimizin bu gibi temiz, adil ve vakar çıkışlara ihtiyacı vardır. Hele huzur aradığımız şu günlerde.

Sayın Avrupa. Bizde böyle iç meselemizi dışa taşımayan siyasilerimiz olduğu müddetçe, sen Türk Milletine biraz zor söz geçirirsin.

Saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir