Hayvan Sevgisi

Hayvanlar canlılar aleminin bir süsü neşesidir. Onları sevmemizin pek çok gerekliliği, sebebi vardır. En başta birinci nedeni can taşımaları, aciz varlıklar olmaları. Daha sonra karşılık beklemeyen dostlarımız olmaları. Bize hiç bir zaman kötülük düşünmemeleri.

Cem Karaca (rahmetli)’nın güzel bir sözü vardı onlarla alakalı; hayvanlar samimi varlıklardır. Onları sevme sebebim günümüzdeki (zararlı) insanlar gibi sizi aldatmazlar, borç alıp dolandırmazlar, sizin malınıza canınıza göz dikmezler, çekememezlik yapmazlar, sizi karşılıksız severler. Diyor.

Güzel bir düşünce değil mi? Onlara kalbimizde, gönlümüzde yer açalım, sevelim, koruyalım, kollayalım. Haklarını savunalım. Unutmayalım her bir hayvanında en az insanlar kadar bu dünyada yaşam hakları vardır. Buna kimseler engel olamaz.

Aynı şekilde bitkileri de buna ilave edebiliriz. Bitkiler yaşadığımız gezegenin süsü, gıdası, havası ve vazgeçilmezleridir. Kendini, geleceğini düşünen her(akıllı) insan onlara saygı duyar, onları gözetir. İnsanlık adına ve menfaatimiz icabı bir fidan dikelim, bizimde bu alemde bir dikili ağacımız olsun.

Bir hayvan besleyelim sevgiyi öğrenelim. Ecdadımız bize ne güzel örnek bu hususta; hayvanları  tedavi hastaneleri kurup onlara yem(gıda) veren müesseseler yapmış, yeşili hep korumuş, ağaç dikmeyi (doğana çınar, ölene selvi ) teşvik etmişlerdir.

yavru-kedi

Bir kediniz ve bir fidanınız olması dileğimle. Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir