Bir Eğitim Dönemine Başlarken

Old school books on a desk with atlas

Bir milletin varisleri,  geleceği o milletin çocukları ve gençleridir. Bizim bu önemli unsurlarımızı gerektiği gibi değerlendirip onların yetiştirilmesi yönünde bilhassa sosyal refahlarını düzenlerken eğitimlerini ihmal etmeden asıl o yönlerini tam manasıyla bir bütün, eksiksiz sağlamamız onlara olan sorumluluk ve borcumuzdur.

Çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları yetişmiş donanımlı birer fert olmaları bizim üzerimizdeki en önemli haklarıdır. Yarınlara güvenle  hazırlamamız, memleketi emin ellere teslim etmemiz, iyi bir eğitimden geçer. Yeni nesillere iyi bir gelecek sunmanın en temel yolu öğrencilerimize dünya standartlarında açılım yaparak daha çocukluktan kabiliyetleri doğrultusunda sevk ve idare ederek istidatlarına uygun istihdam ortamı oluşturmakla olur.

Batı ülkelerinde daha çocuklar doğmadan yetişkinler onların eğitimi doğrultusunda kafa yorup eğitim ve seminerlere düzenli katılıp kendileri fedakarlıkta bulunuyorlar. Biz çocuk eğitimi konusunda kendimizi yetiştirip yavrularımızın ufkunu açacak sistemleri öğrenmeliyiz.

Bir programın gerçekleşmesi kendimizi hazır hissettiğimizde ve buna inandığımızda doğrudan bağlantılıdır. Önceliğimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması olmalıdır. Millet olarak belki de dünyadaki en fedakar anne babalar bizim memlekette. Hep meşhur sözle büyüdük hepimiz, “Yeter ki oku evladım ceketimi satar okuturum ben seni.” Ne manidar bir söz belkide başka ülkelerde böyle bir söz yoktur.

Eğitimimizdeki çarpıklık elli yüz yılın değil asırların bir birikimi. Haliyle düzelmesi zaman alacak. Dilerim düzelme yolunda firemiz minimum olsun.

Haydi anne babalar, en büyük gayretimiz yavrularımızın eğitimi olsun. Bir seferberlik başlatıp bu hususta tüm birimleri (devlet – millet ) zorlayalım. Eğitim sahasında kim varsa kimler idareci , aynı zamanda zincirin tüm halkasını zorlayıp en alttan (öğretmen) en üste (devletin zirvesi) yetiştiğimiz yere kadar sorup sorgulayıp takibi bırakmayalım. Gayretlerimiz meyvesini verecektir, belki uzun vadede ama yılmadan yorulmadan gayret edelim.

Geleceğe  güvenle bakmanın yolu geleceği emin ellere bırakmaktan geçer. Yarınlarımız güvenli emin ellerde olsun.

Öğretmenler ve veliler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir