Bir Deliden Mektup

Tasavvufta temel kural

Deli olmadan delik delinmez delik delinmeden veli olunmaz. Her makamın bir bedeli vardır. Velilik makamı da öyle istemekle arzuyla olmaz. İnsanın yönünü ne tarafa döndüğünün önemi çok mühimdir. Bir defa kişinin sır perdesini aralayıp hakikatler deryasına uzaması gerekir. Öyle bir kıvama gelmelidir ki beşer dışarıdan bakıldığında insanlar onu meczup zannetmelidir.

İnsanların dünyevi manada istediği pek çok  şeyi terk etmelidir. Terki terkte marifettendir. Malayani her unsuru terkse edeptendir. Günümüzde insanların birbirini kırıp geçirdiği değerler için ahiret ehli boş ve manasız adlederek bakıyor. Hepsi hayal alemi ve sonu fani olan bir dünyada bunca mücadele niye. Öyleyse hakikat erenlerinin dediği gibi gerçek ve sonsuz bir yaşam karşısında dünya bir saman çöpü kadar kıymetsiz ve ehemmiyetsiz. Bunları bilenler gerçeği görenlerdir.

Gönüller sultanı olmak insanların yürek köşklerinde taht kurabilmek hiçte kolay değildir. İnsanlar içinde itibar onları yaratanın rızasından geçer. Mevla’da her zaman velilerini mülayim, vakur kullarından seçer. Hepimizin Allah(C.C.) razı olduğu kullardan olmamız temennisiyle.

Saygılar.

metkup güvercin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir