BATININ BİTİŞİ – AVRUPA’NIN ÇÖKÜŞÜ

Dünya Çocuk Şiirleri Günü - KozanBilgi.Net

Kıymetli dostlar;  sözde muhasır medeniyetler,  bilim ve teknolojide –güya insanlarının yaşam standartlarını en üst seviyede tutan- ileri gittiklerini iddia ediyorlar. Ne var ki, son hadiselerde sınıfta kaldılar.  Hem sağlık açısından hem de ırkçılıkta rezil rüsva bir halde yerlerde sürünüyorlar.

Ben sizlere sağlık açılımı yapmayacağım. Bunu sosyal medyadan takip ediyorsunuz. Abd’nin ayyuka çıkan depreşmiş faşizan tutumunu biraz tahlil edelim isterseniz.

Yazımıza Hz. Muhammed (sav) Veda Hutbesi ile devam edelim dilerseniz.

The Prophet’s Last Sermon at Mount Arafat in 632 AD is perhaps his most noteworthy manifestation of anti-racism. In his speech, Muhammad stated that “An Arab has no superiority over a non-Arab, nor a non-Arab has any superiority over an Arab … a white person has no superiority over a black, nor does a black have any superiority over white except by piety by good action.” The Prophet preceded the words of Martin Luther King Jr., whose “I Have a Dream” speech called for African Americans to be judged not by the color of their skin, but by the content of their character.

Peygamberimiz ‘in MS 632 yılında Arafat Dağı’ ndaki son vaazı belki de ırkçılık karşıtı en dikkat çekici göstergesidir. Hz. Muhammed, Mü’mimler-e  hitabında, “Arap olmayanın  bir Arap ‘ a karşı üstünlüğü yoktur.  Arap’ın ,  Arap olmayana karşı üstünlüğü yoktur… Beyazın siyaha  üstünlüğü yoktur, siyahın  beyaza üstünlüğü yoktur” dedi. İyi eylem ve takva dışında beyaz  ya da siyah olmak önemsizdir. Diyor Hz. Peygamber

 ” Bir Hayalim  Var ” diye başladığı  konuşmasında; Martin Luther King Jr ‘ ın sözlerinde,  “önce Afrikalı Amerikalıların derilerinin rengiyle değil, onları davranış ve kanunlarla eşit yargılanmasını istiyorum. “ diyor.

Sonuç olarak aziz dostlar,  Abd’nin parçalanması ve Avrupa’nın sonu kendi içindeki- kendilerinden olmayan (bilhassa Müslümanlar) farklı insanlar- vatandaşlarına uyguladıkları Faşist yaklaşımdan dolayı olacaktır.

Eşit ve adil bir dünyada yaşamamız dileklerimle. Saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir