Alimin Ölümü Alemin Ölümüdür (Vefat El-ulema Vefat El-Alem)

ahmet_arif_denizolgun

Dünya yaratılışından buyana hep Allah(cc) dostları ile kıymet kazanmıştır. Hiyerarşi Allah(cc) indinde; peygamberler, nebiler, kutuplar, müctehidler, evliyalar ve Allah (cc) dostları kıymetli kullar diye devam eder. Yeryüzünün manevi liderleridir. Onlar insanlar arasında birlik beraberlik,  nizam ve adalet, aynı zamanda Yaradana kulluk nasıl yapılır, iyi bir kul nasıl olunur hep bunun mücadelesini vermişlerdir.

Alimler peygamberlerin varisleridir. Yaşamları tarzları ibadetleri ve halleri hep peygamberlerin kopyası gibidir. Peygamberler günümüzde olmadığı için onların vazifelerini alimler sürdürür. Onlara tabi olmak bizlerin Dünya ve Ahiret hayatımızı nizama sokar, huzurlu, mutlu hayat sürmemizi sağlar. Biz inananların veliler  hep önümüzde ışık olup, yol gösterenlerimiz hakikate eriştirenlerimizdir onlar.

Allah’ın(cc) ipine sımsıkı sarılmak o maneviyat önderlerinin huzurundan geçmekle olur. Günümüzde hayat şartları o denli sıkıntılı, mücadeleci, yorucudur ki kendimize ailemize çevremize yetemezken ışık tutmamız beklenemez. Onun içindir ki evliyaullahtan yardım ve destek almamız işimizi kolaylaştırır. Yeryüzü hiç boş kalmaz. Her yüz yılda bir vazifeli bir veli gelir. Onların kaybı insanlık adına inananlar için çok büyük eksikliktir. Yazımızın başında belirttiğimiz gibi alimin ölümü alemin ölümüdür. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) buyurduğu gibi onların vefaatı insanlığın azı dişinin düşmesi gibidir.

Konumuzun bahsi gereği yazımızı kaleme alma sebebi olarak 16 Eylül’de vefaat eden Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri(ks) ve kıymetli torunları bir hafta önce darülbekaya irtihal eden Arif Ahmet Denizolgun Beyfendiye Cenabı Hakteala Hazretlerinden rahmet, tüm İslam Alemine ve talebelerine sabrıcemil dilerim.

Alimlerin varisi olmamız dileğimle. Halihayattayken onların kıymetini bilip tabii olalım.

Esenlikler dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir